Vergroot de vitaliteit van je medewerkers

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, verzuim, werkdruk; allemaal relevante thema’s die tegenwoordig bij alle bedrijven en instellingen spelen.

De wereld, inclusief jouw (werk)omgeving, wordt steeds dynamischer. Werk en privé lopen steeds meer door elkaar en verandering is een constante geworden. Vitale medewerkers zijn essentieel om in deze veranderingen mee te gaan en het verschil te maken. Vitaliteit is daarom al voor veel bedrijven een speerpunt in de HR strategie, of zelfs een onlosmakelijk geheel van de bedrijfsstrategie.

Deze organisaties zien het belang van gezonde en vitale medewerkers in en zijn ook bereid om hun personeel hierin te ondersteunen en te faciliteren. Voor een werkgever of organisatie is dit een geheel nieuwe tak van sport. Maar gelukkig kan ik bedrijven hierin ondersteunen.

Ondersteuning op maat
In samenwerking met de opdrachtgever verzorg ik verschillende mogelijkheden om de vitaliteit van medewerkers te vergroten. Dit varieert van inspiratiesessies tot gerichte en persoonlijke ondersteuning op de werkvloer.

Tijdens de inspiratiesessies over Voeding en Vitaliteit neem ik de medewerker mee in ‘een gezonde leefstijl’. De deelnemers worden aan het denken gezet, om zo de juiste stappen te gaan nemen. Diverse werkgevers en organisaties gingen je voor, zoals de Rabobank, Gemeenten, Ziekenhuizen, de vrouwengevangenis in Nieuwersluis en de Vereniging van apothekersassistenten.

Wil je meer verdieping op gebied van vitaliteit voor je medewerkers? Dan is, naast een inspiratiesessie, een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma met aandachtsgebied voeding, vitaliteit en leefstijl ook mogelijk. Zo heb ik bij de Rabobank een 8 weken traject gedaan met 80 medewerkers die aan de slag gingen met gezonde voeding. De resultaten waren verbluffend! Een dergelijk pakket kan bestaan uit wandellunches, verantwoorde voeding op de werkvloer en begeleiding. Echter, dit vereist maatwerk voor jouw specifieke organisatie.

Wil je meer weten of een afspraak maken om te bekijken hoe een vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie eruit kan zien? Neem dan contact met mij op.