Mijn aanpak

Ik geloof dus niet (meer) in diëten en hypes. Tijdens mijn proces kwam ik er keer op keer achter dat het niet zozeer gaat om heel weinig eten als wel ánders eten.

Zelf vond ik het fijn om weekmenu’s te krijgen met recepten zodat ik precies wist wat ik wel en niet mocht eten. Compleet met hoeveelheden en de nodige variatie. Heerlijk, zo’n leidraad! Ik kwam er al snel achter dat ik vooral ook heel lekker mocht eten. Lekker eten was iets wat ik normaliter niet kon associëren met ‘lijnen’. Lijnen is namelijk honger lijden, een straf, dingen weg laten, overal ‘nee’ tegen zeggen en zeker niet genieten. Ik werk zelf daarom dus ook met weekmenu’s en recepten want ik draag graag mijn eigen succesverhaal uit en wil jou laten zien wat ik zelf ook ontdekte!

Met deze weekmenu’s heb je een gezonde leefstijl te pakken. Ik geef je geen opgeheven vingertje (‘dat mag jij niet’). Ik ben ook je moeder niet, die een tweede stukje chocola verbiedt. Daar geloof ik niet in. De weekmenu’s zijn een leidraad en je gaat samen met mij een gezond eetgedrag creëren wat bij jouw leven past.

Ik geloof absoluut in eigen regie. In zelf je eetgedrag veranderen! En dat kan ook al heel veel effect hebben met kleine stapjes. Bewuster keuzes maken; stoppen met eten uit emotie, omdat het zo gezellig is. Of uit verveling, of gewoon voor de lekkere trek. Maar genieten van wat je wél eet, zonder schuldgevoel. Switchen van al het lekkers naar alleen het állerlekkerst. En dus jezelf beter managen. Blijvend je (eet)gedrag veranderen. Zelf de regie pakken is echter niet altijd makkelijk. Bij gedragsverandering gaat het om wat er in je hoofd gebeurt. Daar help ik je bij door middel van coaching!

Wanneer je je gewenste gewicht bereikt hebt houdt mijn coaching niet op. Veel mensen hebben last van het jojo effect. Het is daarom belangrijk om blijvend aandacht te besteden aan een gezond eetgedrag zodat je ook op je gewenste gewicht blijft. Je staat er niet alleen voor! De frequentie van contact in deze fase is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw wens en behoefte.